عنوان ارائه : جنبه های مختلف حشره شناسی بیماری های منتقله از پشه آئدس  

فرد ارائه کننده :   دکتر محمد مهدی صداقت

تاریخ ارائه: 1403/04/31

 

خلاصه نشست:

پنجمین نشست علمی مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران با همکاری معاونت تحقیقات، فناوری و آموزش با موضوع "جنبه های مختلف حشره شناسی بیماری های منتقله از پشه آئدس" در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ در سالن مدرس انستیتو پاستور ایران برگزار گردید. این نشست علمی با سخنرانی دکتر محمدمهدی صداقت و دکتر احمدعلی عنایتی‌، اساتید برجسته و متخصص حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین برگزار شد. تمرکز این نشست بر پشه آئدس، نظام مراقبت حشره شناسی و چالش‌های کنترل این بیماری در ایران بود.

در این نشست دکتر صداقت به جزئیات نظام مراقبت حشره شناسی، اپیدمیولوژی، کنترل و پیشگیری از تکثیر پشه آئدس پرداخت. وی زیستگاه‌‌های متعددی که باعث تکثیر این پشه می شود را نام برد و تاکید کرد که تعدد زیستگاه‌های مناسب برای تخم ریزی، پشه‌ را قادر می‌سازد که به سرعت رشد کند.
دکتر صداقت در ادامه، مروری بر پیش بینی های گسترش پشه های آئدس در ایران داشت.
وی به درک الگوهای نظام مراقبت،  و روش‌های جمع آوری تخم، لارو و پشه ی بالغ اشاره کرد. ایشان چگونگی گسترش پشه و وضعیت بهداشتی پایین در حاشیه شهرها که جایگاه مناسبی برای رشد پشه می باشد را مورد بررسی قرار داد.

در قسمت دوم نشست آقای دکتر عنایتی به بررسی روش‌های کنترل ناقلین در کشور و تجربه های دنیا در این زمینه پرداخت.
ایشان پراکندگی، زیستگاه، و عادات خونخواری دو گونه از پشه آئدس را مورد بحث قرار داد.
ایشان تاکید کرد که بر اساس عادات خونخواری و امکان انتقال بیماری از طریق گزش پشه آئدس آلوده امکان اپیدمی انفجاری بیماری تب دنگی وجود دارد.
ایشان به تبیین روش های کنترل پشه آئدس، و فعالیت های کلیدی در برخورد با پشه ناقل تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا با توجه به سناریو های مختلف پرداخت.

ایشان همچنین بر اهمیت ارتباطات بین بخشی، جلب مشارکت جامعه، ارزیابی روش های مبارزه شیمیایی، خود مراقبتی و محافظت شخصی و روش های نوین کنترلی تاکید کرد و تاکید کرد که یکی از چالش های ما، روش‌های دفع پسماند و مشکلات بهداشتی در کشور است.

همچنین در این نشست آقای دکتر محمد مهدی گویا، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، بیان کرد که تقویت زیرساخت‌های بهداشتی از جمله اقدامات ضروری برای مقابله با طغیان تب دانگ در کشور می باشد و یکی از برنامه های کشور باید کنترل و کاهش زیستگاه‌های مختلف پشه آئدس باشد و انجام تحقیقات مستمر و دنبال کردن استراتژی‌های ارتباطی مؤثر برای پیشگیری، کنترل پشه آئدس و توسعه تحقیقات واکسن‌ تب دانگ در کشور ضروری است.

در پایان نشست همچنین پاسخ به سوالات شرکت کنندگان مجازی و‌حضوری توسط اساتید انجام شد.

 

 

فایل ها

آخرین بروزرسانی: 1403/08/22